Tutaj można się pochwalić, jakim sprzętem robimy zdjęcia: aparaty, obiektywy, lampy i inne dodatki
To zacznę jako pierwszy:
aparaty:
Zenit 12xp
Zenit E
Zenit C
Smena 8
FED 4
Zorka 10
Canon S1 IS
Canon EOS 500N Canon EOS 400Ds - zapasowa puszka Canon EOS 5D mkII
szkiełka: Canon EF 70-200 f/2.8L
Canon EF 24-70 f/2.8L
Canon EF 50 f/1.8 II
Tamron SP AF 17-50 f/2.8 XR DiII LD Aspherical (IF)
Tamron AF 28-300 f/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) Macro Samyang 8 f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye Samyang 85 f/1.4 Aspherical IF
M42:
Helios 44M-4 58 f/2
Mir 1B 37 f/2.8
Zoom ARSAT M 80-200 f/4.5
adaptery:
EOS-M42 z dandelion
EOS-Nikon z dandelion
EOS-T2
Jakieś filtry, statywy, pilot, wężyki, karty pamięci od 256MB do 8GB, fotocele, wyzwalacz radiowy, czytniki, ładowarki i wiaderko akumulatorów, torby i plecaki.
W planach:
Sigma 12-24
Co z tego, że sprzętu kupa, jak fotograf (_._)
-----------------
pozdrawiam Szymon
PGF P!OZYTYW pozytyw.org :: Modelkowo nie oceniam zdjęć, ja wywalam do gara staram się pisać poprawnie po polsku bykom-stop
-
Edytowane przez
drsemen 24-06-2010 24.06.2010-18:25
Też kiedyś zaczynałem od analogów, pierwsza cyfra to Canon S1 IS a z czasem się do 400Ds nazbierało słoików i błyskotek
-----------------
pozdrawiam Szymon
PGF P!OZYTYW pozytyw.org :: Modelkowo nie oceniam zdjęć, ja wywalam do gara staram się pisać poprawnie po polsku bykom-stop
U mnie będzie malutko Olympus E-3
Dwa szkiełka
Olympus 12-60 f2.8-4.0 SWD
Olympus 50-200 f2.8-3.5 SWD
Plecaczek, statyw i pare filtrów i innych pierdołek
Czekam aż ktoś mi fish-eye'a kupi na gwiazdkę
Gdzieś już się "chwaliłem", ale zrobię to jeszcze raz
Wcześniej: NIKON Coolpix L11
Od niedawna: KODAK EasyShare C913
Cóż... dorobiłem się na stare lata
Chyba CERTO 100,to maleńkie ongiś się nazywało...następnie SMENA 8...mam po niej multum czarnobiałych fotek...Dalej ruski FET-3...mam go do dzisiaj... Potem ZENIT-E...Dziś tylko Nikon D60 z podstawowym 18x70 i dodatkiem 70x200...Co by tu nie powiedzieć,to przygoda z fotografią ciągle jest żywa....
ja kiedyś przez chwilę bawiłam się Prakticą MTL 5, ale sprzedałam ją, żeby dołożyć do cyfrowej Teraz trochę żałuję, szukam ciągle jakiejś okazji żeby upolować
W planach:
Canon EOS 5D MarkII
Canon EF 24-70 f/2.8L [wersja economy - Tamron SP AF 28-75 f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro]
I częściowo plany realizuję 5D marek2 zanabyłem drogą kupna
+ Samyang 85 f/1.4
-----------------
pozdrawiam Szymon
Sony HVL-F58AM to topowy model lampy błyskowej firmy Sony. Jest ona przeznaczona do lustrzanek cyfrowych Sony z matrycą APS-C (niepełna klatka) i FF (pełna klatka). Posiada opracowany w nowatorski sposób - system umożliwiający przechylenie tylnej części lampy (wraz z ekranem LCD) o 90 stopni w prawo lub w lewo (Quick Shift Bounce). Liczba przewodnia lampy wynosi 58 (przy 100 ISO i głowicy ustawionej na 105mm). Lampa jest kompatybilna z zaawansowanym pomiarem światła błyskowego ADI (Advanced Distance Integration). Jest możliwość wyzwalania lampy w trybie stroboskopowym. Lampa posiada duży i czytelny wyświetlacz LCD-fotka-
Jeśli posiadasz to gratuluję sprzętu, jednak jak już pisałem w innym wątku nie dajemy na forum opisów technicznych sprzętu jeśli już to ewentualnie jakiegoś linka do opisu.
Kolejne takie posty będą usuwane.
-----------------
pozdrawiam Szymon
W planach:
Canon EF 24-70 f/2.8L [wersja economy - Tamron SP AF 28-75 f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro]
Jednak szerokość wzięła górę nad ekonomią i kolejna eLka zagościła w mojej szklarni.
-----------------
pozdrawiam Szymon