Domy|Noclegi-Travel.pl|Giełda nieruchomości
Snapfoto.pl - Galeria zdiec ť Aparaty ť Canon
Canon 50D
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się Regulamin Forum FAQ Użytkownicy Dzisiejsze posty Szukaj

Drukuj temat

Canon 50D
by: Van, 03-07-2010 03.07.2010-10:48 (#1)

Po dłuższym czasie przyszła pora na nową cyfrę. Padło jednak na 50D. Przeważyło kilka dogodnych rozwiązań jak mikroadjustacja obiektywów, tak więc odpadł temat wysyłania na"Żytnią" aby dopasować obiektyw. 15M to nie jest plus nie mniej nie ma różnicy na minus w stosunku do mniej napchanych matryc 40D czy innych. Wyświetlacz doskonale się sprawdza i od ręki wiadomo jakiej jakości jest fotka. Sprzęt jest wymagający, trzeba dobrze opanować gałkologię by umieć robić fotki z ręki bez obiektywów z IS ale jest to wykonalne. Ciężka pucha jest plusem choć czasem jest i tak za lekka Grin. Szkła - to najistotniejszy chyba element - przynajmniej mój egzemplarz bezlitośnie eliminuje te słabej jakości. Kitowe obiektywy nadają się do puszek entry level. Brak mi jednego na pewno - jeszcze jednej pozycji własnej C3 Grin
Awatar
Van

Data rejestracji: 26.03.09
Miejscowość: Opole

RE: Canon 50D
by: drsemen, 03-07-2010 03.07.2010-16:16 (#2)

Po pierwsze to gratuluję wyboru słusznej marki oklaski W okresie jak pisałem o przepłacaniu za 50D były całkiem inne horrendalne ceny i uważałem, że lepiej kupić tańszą puszkę a różnicę cen pomiędzy 40D i 50D dołożyć do lepszej optyki. Teraz ceny spadły i za całkiem sensowne pieniądze można 50 kupić.
Po drugie, napisałeś co jest in plus 50D w stosunku do 40D i to faktycznie jednym z głównych elementów jest dużo lepszy wyświetlacz w 50 (40 ma podobno kiepski). No i oczywiście możliwość kalibrowania obiektywów w body 50D. Tak jak pisałem już wcześniej nie interesowałem się tymi body, bo tą półkę opuściłem i sięgnąłem wyżej po 5D Mark II, 400Ds jest zapasowym body, które będę chciał za jakiś czas wymienić na xxD lub 7D.

Życzę zadowolenia z nowego nabytku. I czekam na opisanie walet i zad tego body.

-----------------
pozdrawiam Szymon
PGF P!OZYTYW pozytyw.org :: Modelkowo
nie oceniam zdjęć, ja wywalam do gara
staram się pisać poprawnie po polsku bykom-stop

snapfoto.pl/infusions/fusionboard4/images/awards/trole.jpg
-
Awatar
drsemen

Data rejestracji: 05.11.08
Miejscowość: Czarnków

Opcje